Close Milan Ottica nav

Usluge

Milan Ottica stakla

U našoj radnji imamo sirok izbor razlicitih tipova i proizvodjaca stakala. Stakla odgovaraju bilo kom obliku i modelu rama i mogu biti monofokalna, bifokalna i multifokalna gde pre porudzbine stakala radimo kompjutersko uzimanje individualnih parametara oka, okvira kao I navike korisnika. Bilo da Vam trebaju stakla za kratkvidost, dalekovidost, sport, voznju, stakla sa zastitom od plave svetlosti, ugradnja stakala sa dioptrijom u svim bojama I efektima, ili bilo koja druga usluga - mi smo tu da ispunimo vase zelje i pomognemo vam prilikom izbora.

Stakla

Zamucen vid, umor oka i glavobolja najcesci su simptomi gubitka vidne ostrine i siguran pokazatelj da je krajnje vreme za pregled vida, odnosno odredjivanje dioptrije. Nakon obavljenog pregleda, osobama sa utvrdjenom dioptrijom propisuje se nosenje dioptrijskih naocara koje će omoguciti savrsen vid.

Da bi naocare u potpunosti ispunile svoju svrhu, moraju zadovoljiti nekoliko kriterijuma, a jedan od kljucnih je kvalitet dioptrijskih stakala.

Osim u materijalima izrade, razlikuju se i po nameni, pa je ponuda na trzistu ogromna i kontinuirano raste.

Budite izbirljivi - toliko ste duzni svojim ocima, jer pogresan izbor moze doneti više stete nego koristi.

Nudimo Vam samo najbolje, zato kod nas mozete naci najpozntije brendove stakala: Essilor, Zeiss, Hoya, kao I domacu proizvodnju stakala. Pratimo trendove I nove tehnologije, tako da se ugradnja stakala obavlja na potpuno kompluterizovanoj masini Essilor Mr Blue koja obezbedjuje maksimalnu preciznost izrade stakala.

Kontaktirajte nas
Millan Ottica stakla 2

Multifokalna stakla

Multifokalna ili progresivna stakla, kao sto ime govori, dizajniran je da zadovoljava potrebe vida na vise udaljenosti - sastoji od tri zone za vid: daljine, srednje zone i blizine. Naocare sa multifokalnim staklima potpuno su prilagodjene potrebama svakodnevnog zivota. Ovaj dizajn omogucava nesputanu interakciju svega sto se nalazi nadohvat ruke I puno sire, bez ogranicenja vida.

Trivex stakla

Trivex stakla su napravljena od novije plastike sa slicnim karakteristikama kao i polikarbonatna stakla. Lakse su i tanje, a kao glavnu karekteristiku isticemo cvrstocu, otpornost na udarce i lom. Trivex stakla zbog svoje cvrstoce su idealna za ramove na busenje.

Polikarbonatna stakla

Polikarbonatna stakla su otporna na udarce te su dobar odabir za ljude koji se bave sportskim sktivnostima , rade u okolini u kojoj se njihove naocare mogu lako ogrebati ili slomiti, ili za decu koja mogu lako pasti i ogrebati naocare. Polikarbonatna stakla takodje pruzaju zastitu od ultraljubicastog zracenja.

Foto stakla

Već nosite dioptrijske naocare, a niste od onih koji uz svako godisnje doba zeli da menja svoj outfit, nervira vas sto vam je torba puna naocara za svaku priliku? Imamo resenje i za Vas. Investirajte pametno u fotoosetljiva stakla. Ona se prilagodjavaju svim vremenskim uslovima, a reaguju tako sto tamne srazmerno kolicini svetlosti, odnosno gube boju kada nisu u dodiru sa UV zracima.

 

Ona tamne kada izađete na svetlost, i za kratko vreme gube boju kada se vratite u zatvorenu prostoriju. Idelne su za nosenje tokom svih godisnjih doba. Pored toga sto stite vase oko od suncevih zraka, usporavaju starenje oka, pojavu katarakte i bora oko ociju. Ovim izborom dobijate dva para naocara, i suncane i dioptrijske u jednom paru.

Milan Ottica naocare 2
Milan Ottica naocare 3

Sunčane naočare

Postoje cak 4 razloga zašto svom oku treba pružiti zastitu:

1.Obavezna zastita od UV suncevih zraka. Tokom cele godine smo izlozeni dejstvu stetnih UV zraka, te je investicija u kvalitetne suncane naocare koje će vasim ocima pružiti zastitu od stetnih UVA, UVB i UVC zraka, svakako dobra odluka. Ovakve naocare stite i osetljivu kozu oko ociju, sto pomaze u sprecavanju nastanka bora i prevremenog starenja kože uzrokovanog UV zracenjem.

2. Suncane naocare smanjuju bljestanje Kada padne sneg, jako izrazena refleksija moze prouzrokovati zabljestenja i umanjiti vid. Ovo je narocito opasno prilikom voznje ili zimskih sportova. Svaki vozac zna koliko je tesko voziti po snegu. Cak 85% stetnih UV zraka se reflektuje prema gore, što rezultira opasnim zabljestenjima. Kvalitetne suncane naocare u velikoj meri smanjuju odsjaj, a narocito su efikasna polarizovana.

3. Efikasna zastita od vetra i prasine U hladnim zimskim danima, vetar je jak i sitne cestice prasine koje nosi često mogu izazvati povrede oka tj. eroziju roznjace. Suncane naocare delotvorno stite oci i sprecavaju isusivanje.

4. Suncane naocare smanjuju glavobolje i naprezanje ociju Zenice kontrolisu koliko svetlosti pada na retinu, koja se nalazi na zadnjem segmentu oka. U tami, zenice se sire kako bi omogucile da vise svetla dopre do retine, dok se na svetlosti skupljaju. Medjutim, za vreme suncanih sneznih dana, u uslovima jake osvetljenosi, zenice nekada ne mogu dovoljno da se skupe, sto izaziva dodatno naprezanje ociju koje moze dovesti do glavobolje.